Ook GSV’63 D1 kampioen!

In de laatste wedstrijd ging het voor GSV ’63 D1 om het kampioenschap en hiervoor was een goed resultaat nodig. Deze wedstrijd moest worden aangetreden tegen de nummer 2 van de competitie Halle D1. Beide teams kwamen de competitie tot aan de laatste speelronde zonder puntenverlies door. Door het doelsaldo wat voor GSV met twee doelpunten verschil iets beter was is er aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. Dit beloofde dus een waar spektakel te worden waarin het kampioenschap moest worden beslist tussen twee gelijkwaardige teams. De spelers van beide teams waren ook erg gespannen voor dit kampioensgevecht.

Uit de wedstrijd bleek inderdaad dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren. In de eerste 10 minuten zette Halle ons onder druk wat tot een paar hectische momenten voor het doel van GSV leidde, maar door goed verdedigen en attent keeperswerk werd er niet gescoord. Hierna kwam GSV iets beter in het spel wat tot een aantal kansen leidde. Echter werden ook deze kansen niet afgemaakt. De wedstrijd bleef zodoende erg spannend. Voor Halle was er maar één goal nodig om het kampioenschap binnen te halen. Ook in de tweede helft kwamen er nog een aantal angstaanjagende momenten voor ons goal, maar de verdedigers gaven weinig weg en ook de keeper heeft ons meermalen gered. Zelf werden we af en toe ook nog gevaarlijk, maar dit leidde ook niet tot een goal. Toen Halle in de laatste minuut de aanvoerde voorin erbij zette werd er nog gevreesd dat zij toch nog hun benodigde doelpunt gingen maken. Dit werd echter goed opgepakt door ons door Halle ver van de goal te houden waardoor ze geen gevaar meer konden stichten. De eindstand 0-0 was precies genoeg voor het kampioenschap!

Toen het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk haalden de spelers opgelucht adem. Ook de toeschouwers wiens harten flink te keer gingen konden eindelijk weer rustig ademhalen. Het kampioenschap kon worden gevierd. Dit werd gedaan met twee flessen champagne die de hele kleedkamer doorgingen. Ook kregen de spelers een welverdiende taart. Bij aankomst in Geesteren stond er een brandweerwagen klaar voor de jongens waarop zij door Geesteren werden vervoerd. Het feest werd afgesloten bij shirtsponsor Baan, waar werd gegeten en gedronken.