GSV’63 en v.v. Reünie gaan samenwerken!

Het zal niemand zijn ontgaan: ook in Berkelland hebben we te maken met vergrijzing. Dat zie je niet alleen bij het basisonderwijs: ook bij sportverenigingen zie je een afname van de aanwas bij de jongste jeugd. Om te voorkomen dat met name de kleinere verenigingen worden uitgehold en er straks in bepaalde leeftijdsklassen misschien geen teams meer kunnen worden samengesteld, is het hoog tijd voor onderlinge samenwerking.

Daarom zijn GSV’63 en v.v. Reünie om tafel gegaan en hebben samen gekeken hoe ze elkaar kunnen versterken. Die positieve onderlinge gesprekken hebben een positief resultaat opgeleverd: in het seizoen 2017-2018 gaan GSV’63 en v.v. Reünie samenwerken. In eerste instantie bij de oude leeftijdsklasse C en D, de huidige leeftijdsklasse JO12 tot en met JO15. Door deze samenwerking kunnen we bij de D met 3 jongensteams voetballen en bij de C met 2 teams. Ook gaan we bij de meisjes een C team formeren. Grote voordeel: zo kunnen we met meerdere teams in een leeftijdscategorie spelen.

Om jongens en meisjes bij het voetbal te houden, staat plezier natuurlijk voorop. En hierbij is het belangrijk, dat je op je eigen niveau en met je eigen leeftijdsgenoten kunt voetballen. Zo houden we de jeugd bij het voetbal, waardoor iedereen op zijn of haar niveau kan spelen en met eigen leeftijdsgenootjes, waardoor het plezier groter zal worden. En plezier moet natuurlijk altijd de basis zijn. Daarom zien beide verenigingen deze samenwerking als een goede stap richting de toekomst!

De teams zullen onder de naam ST: Reünie/GSV’63 ingeschreven worden in de competitie.