GSV ’63 ondersteunt initiatief ‘De Aanvoerders’

In de week van 3 tot en met 9 maart staat het betaald voetbal in het teken van het project ‘De Aanvoerders’.
Als kick-off draagt Robin van Persie op 5 maart tijdens de wedstrijd Frankrijk – Nederland de speciale aanvoerdersband van De Aanvoerders.
In het daaropvolgende weekend volgen alle andere aanvoerders van clubs uit de Eredivie en Jupiler League zijn voorbeeld en worden er verschillende acties georganiseerd om aanvoerders te werven en te activeren.
De KNVB ondersteunt ‘De Aanvoerders’ en roept amateurverenigingen op om ook mee te doen.

Wat is De Aanvoerders?

De Aanvoerders is een verbond van prof- en amateurvoetballers die hun verantwoordelijkheid nemen en staan voor de kracht en schoonheid van het voetbal. De Aanvoerders is een initiatief van Ruud Gullit, Aron Winter, Ben Wijnstekers en Arthur Numan. Zij roepen voetballiefhebbers op om zich aan te melden bij De Aanvoerders en ook hun verantwoordelijkheid te nemen.
Al ruim 7000 voetballiefhebbers zijn aangemeld bij De Aanvoerders, waaronder alle aanvoerders uit het betaald voetbal en de aanvoerder van Oranje. Alle voetballiefhebbers kunnen zich aansluiten bij De Aanvoerders, je hoeft in het veld dus geen aanvoerder te zijn. Het gaat erom dat je verantwoordelijkheid neemt en staat voor de kracht en schoonheid van het voetbal – zowel binnen als buiten het veld. En welke voetballiefhebber doet dat nou niet?

Doe mee!

De KNVB ondersteunt het initiatief De Aanvoerders en GSV ’63 steunt dit ook. Wat kun je nog meer doen?
–    Iedereen kan zich aanmelden, iedereen die zich aanmeldt op www.deaanvoerders.nl ontvangt de speciale aanvoerdersband.
–    Organiseer een aanvoerdersavond. Tijdens deze avond kun je met alle aanvoerders in gesprek gaan over wat je als club van de aanvoerder wordt verwacht, maar ook over wat de aanvoerder kan doen om een wedstrijd sportief te laten verlopen. In praktische zin, maar dus ook in het nemen van verantwoordelijkheid.
–    Zorg ervoor dat alle wedstrijden in het weekend van 7 – 9 maart beginnen met het schudden van handen met de tegenstander. Dit is de eerste actie die De Aanvoerders hebben uitgevoerd. Voetbal begint met een hand!
–    Deel jullie foto’s van het handen schudden via twitter met @DeAanvoerders en #DeAanvoerders of via www.facebook.com/DeAanvoerders. Zo inspireren we nog meer voetballers om zich hier ook bij aan te sluiten
–    Deel jullie tips voor een sportieve wedstrijd met ons viahttp://www.deaanvoerders.nl/wat-is-jouw-idee.
Doe ook mee! Samen zijn we het voetbal. En samen zorgen we er voor dat voetbal de mooiste sport van Nederland blijft.